About me

Hola a tothom.

Jordi Manyà
Jordi Manyà

Sóc el Jordi Manyà. Si has passat per aquí, és per que vols que t’expliqui, ni que sigui per sobre, qui sóc.

T’ho resumiré en 3 apartats de 3 punts cadascun.

Som-hi doncs:


 • Com sóc :
  • Sóc un apassionat de l’aprenentatge i del coneixement… Sempre vull aprendre. Suposo per que soc curiós de mena respecte de fets, llocs i gent. Suposo que això em fa ser un home massa generalista i poc especialista. Un home del renaixement en l’època dels micro-ninxols.
  • Molt relacionat amb això de la curiositat hi ha la meva altra gran característica. Sóc un gran aventurer. No se dir que no a quelcom que sigui una experiència nova. Això m’ha portat més d’un disgust, i suposo que encara me’n queden alguns…
  • Finalment tot i que sembli un clàssic.. però penso que és real i sincer: Sóc un bon amic dels meus amics, que això sempre ajuda a ser feliç. A voltes però també et fa quedar com un ruc o com un ingenu. Però que li farem…. és la meva opció.

 • Quina formació tinc i què faig, en què dedico el temps…
  • De formació sóc advocat, enginyer i periodista (com. audiov). Unes com a simple graduat, altres amb el doctorat… Tinc formacions puntuals en temes que m’apasionen (Filosofia, Mates, Economia… ). I també he mirat d’aprendre idiomes, dels que bé o malament en parlo 6.
  • Per guanyar-me la vida faig  de professor dret a la UB  i de la UOC (ara en stanby), faig d’advocat,  d’empresari i de conferenciant, i també d’escriptor i d’assessor… veieu com us ho deia que toco massa tecles !!!
  • He estat un dels fundadors orgànics (no de la idea però si de l’estrucurtura) de l’ANC (de la qual en vaig ser el seu primer vicepresident) i també he sigut iniciador i impulsor de la Simulació del Parlmament per a universitaris (Spuni).

 • Quins somnis o projectes tinc : Ufff mIlers…. Us en dic els 3 en els que més embolicat estic. 
  • Participo en el disseny d’una nova versió del que fou el Congrés de Cultura Catalana de l’any 77-78, però adaptat al món 3.0, i mirant de preguntar i respondre quina és la Catalunya que Catalunya vol per d’aquí a 50 anys. O sigui: un congrés de participació ciutadana per a repensar-ho tot. Això és Exigents. cat  Un gran Think Tank Col·laboratiu i participatiu.
  • La rutina i inèrcia en la docència universitària m’ha portat a treballar i obsessionar-me en la  renovació dels sistemes d’ensenyament a la universitat, introduint la tecnologia per allò que és rutinari i la personalització per allò que ofereix valor afegit i és important. Això passa també per tenir un bon perfil digital.
  • Alhora estic mirant de desenvolupar un projecte que em permeti donar la volta al món de forma molt molt econòmica i compromesa . Un cop l’hagi donada m’agradaria poder compartir el sistema amb molta més gent. Ja us ho aniré explicant. Mica a mica.

I això és tot (de moment). Com a molt potser faltaria dir que soc del 1965 (així m’estalvio de canviar l’edat cada any) i que sóc de Sabadell tot i que resideixo a Castellar del Vallès (després d’haver-ho fet a Boston, Birmingham i Brussel·les).

No dubtis en contactar amb mi. Escriu-me pel que vulguis, i miraré de respondre’t. Segur que m’agradarà conèixer-te.

Això et linkarà amb la pàgina de “contacte”.

Això et linkarà amb un text html format “wiki” per a una possible incorporació a “Wikipedia” (talla i enganxa directe) per part d’algú que no sigui jo mateix (sino seria autoreferenciada i autopromoció, que wikipedia no accepta).